AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp najavio je danas, putem Tvitera, da će se sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom sastati u Singapuru 12. juna.

- Toliko očekivan sastanak između Kim Džong-una i mene biće održan u Singapuru 12. juna. Obojica ćemo pokušati da ga učinimo veoma posebnim momentom za mir u svetu! - poručio je Tramp na svom zvaničnom nalogu na popularnoj društvenoj mreži.

Tramp je ranije rekao da će mesto i vreme sastanka biti uskoro objavljeni, a u međuvremenu su mediji svakodnevno spekulisali s tim u vezi.

Južnokorejski političar i bivši poslanik vladajuće partije Čoi Dža-sung rekao je danas da će se istorijski samit verovatno održati u Singapuru 13. juna.

On je novinarima rekao da je Singapur najverovatniji kandidat za lokaciju ovog istorijskog sasreta kao i da bi dvojica lidera mogla da stignu u tu zemlju 12. juna.

Dvojica lidera verovatno uglavnom će razgovarati o denuklearizaciji Severne Koreje i mogućem uspostavljanju diplomatskih odnosa, kaže Čoi, prenosi Jonhap.

- Pregovori bi mogli da budu komplikovani, jer Severna Koreja traži američke garancije za odustajanje od svog nuklearnog programa - rekao je južnokorejski političar.

Pročitajte još: Novi mađarski parlament izabrao Orbana za premijera

#Donald Tramp

#Kim

#Sastanak

'