AKTUELNO

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je Vladi i premijeru Dmitriju Medvedevu na dobrom radu, a prema ruskom ustavu Vlada danas podnosi ostavku pošto će Putin biti inaugurisan za još jedan predsednički mandat, kazao je novinarima pres sekretar Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi TASS.

- U nedelju uveče predsednik se sastao sa članovima ruske vlade. U obraćanju Putin je zahvalio članovima kabineta i vladinim zvaničnicima za rezultate postignute u suočavanju sa zadacima stavljenim pred Rusiju - rekao je Peskov.

On je naveo da je Putin kazao da je "kabinet dobro radio zahvaljujući premijeru Dmitriju Medvedevu".

Predsednik Putin izjavio u nedelju da se nada da će Vlada Ruske Federacije nastaviti da radi uobičajenim tempom dok se ne formira novi ministarski kabinet.

Putin je taj poziv uputio premijeru Dmitriju Medvedevu, tokom sastanka ministara kabineta u nedelju u Kremlju, prenosi Tass.

Predsednička administracija objavila je transkript tog sastanka na svom zvaničnom sajtu na internetu.

- Važno je održati i razvijati trenutne pristupe i obezbediti kontinuitet operacija, kao i nastavak razvoja zemlje, uključujući strogi ritam aktivnosti dok se ne oformi novi kabinet. Nadam se vašoj podršci, osećaju za odgovornost i profesionalizmu - rekao je Putin.

On je zahvalio premijeru Medvedevu, potpredsednicima vlade, ministrima, direktorima federalnih agencija i službi i zvaničnicima u vladi na timskom radu, nesebičnosti i marljivosti, navodi ruska agencija.

#Dimitrij Medvedev

#Vladimir Putin

'