AKTUELNO

Uhapšena je medicinska sestra pod sumnjom da je na odeljenju intenzivne presekla katetere četiri novorođene bebe u nameri da ih ubije.

Kako je saopštila brazilska policija, Simone Anhos dos Santoš (41) uhapšena je u svom domu u gradu Santa Kruz do Sul zbog pokušaja ubistava beba, nakon što je bolnica u Rio de Žaneiru prosledila policiji snimak zabeležen nadzornom kamerom.

Na njemu se vidi kako sestra bez rukavica čeprka po inkubatorima, koji nisu u njoj nadležnosti, navodi policija. Prvo uzima predmet sa poklopca inkubatora, a zatim petlja oko bebe.

Nekoliko trenutaka kasnije, druga sestra je primetila da nešto nije u redu s jednom bebom i konstatovala da joj je presečen kateter, prenosi brazilski list "O Globo".

Istraga je pokrenuta nakon što je policija utvrdila da su između 14. i 31. januara ove godine "pukla" četiri katetera.

U saopštenju na Tviteru, policija navodi da prve analize pokazuju da je bebama pretila opasnost od hipoglikemije i da su možda dobile infekciju krvi koja je izazvala njihovu smrt.

Identifikovane su najmanje četiri žrtve, a istraga se nastavlja.

Santošova poriče optužbe i tvrdi da je katetere presekla druga sestra.

Veliki broj ljudi na društvenim mrežama stao je u odbranu osumnjičene, ukazujući na njen dobar karakter i profesionalizam, preneo je "O Globo".

#Beba

#Bolnica

#Tragedija

'