AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da predstavljanje dokumenata, za koje izraelski premijer Benjamin Netanijahu tvrdi da dokazuju da je Iran lagao o svojim nuklearnim ambicijama, i drugi nedavni događaji pokazuju da je bio "100 odsto" u pravu kada je reč o Iranu.

Tramp je pohvalio Netanijahuovo predstavljanje dokumenata navodeći da je gledao deo tog predstavljanja i da je bilo "dobro". Predsednik SAD je poručio da ponašanje Irana "jednostavno nije prihvatljiva situacija". Ukazao je na raketne testove navodeći da Iran "ne sedi skrštenih ruku" .

Tramp je, međutim, odbio da kaže da li će povući SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, ali je dodao da bi i dalje mogao, ukoliko se SAD povuku, da pregovara o "pravom sporazumu".

Američki predsednik naglasio je i da povlačenje SAD iz iranskog nuklearnog sporazuma ne bi imalo negativan uticaj na njegove predstojeće razgovore o nukleranom oružju sa Severnom Korejom, navodi Rojters.

Tramp do 12. maja treba da donese odluku o tome da li će se povući iz međunarodnog sporazuma sa Iranom, dok Netanijahu predvodi pozive Trampu da se povuče, napominje američka agencija.

#Donald Tramp

'