AKTUELNO

Kako su ranije preneli mediji, britanska premijerka Tereza Mej spremna je da dozvoli da Velika Britanija učestvuje u vazdušnim napadima u Siriji.

Britanska premijerka Tereza Mej izdala je naređenje da se britanske podmornice upute na rastojanje raketnog napada na Siriju, navodi britanski list „Dejli telegraf“.

Foto: Tanjug AP

List navodi da bi napad na Asadov režim mogao da se očekuje u četvrtak uveče.

Ovi izveštaji usledili su nakon upozorenja američkog predsednika Donalda Trampa Rusiji i Siriji da se „pripreme“ za raketni napad. Tramp je naglasio da će napad biti izveden bombama koje će biti „dobre i nove“.

Foto: Printscreen Youtube

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijskom gradu Duma u Istočnoj Guti. Moskva je odbacila informacije o hlornoj bombi koju je navodno bacila sirijska vojska. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj ovih kleveta o upotrebi otrovnih materija od strane sirijskih vladinih trupa, zaštita terorista i pravdanje eventualnih spoljnih vojnih napada.

Foto: Tanjug AP

Američki predsednik Donald Tramp obećao je da će do srede doneti odluku o akcijama protiv Sirije kao odgovor na navodnu upotrebu hemijskog oružja. Zatim je danas napisao na Tviteru da bi Rusija trebalo da bude spremna da obara rakete lansirane na Siriju, a rakete će biti „dobre, nove i ’pametne‘“.

Uskoro opširnije...

Pročitajte još: Tereza Mej prelomila: BRITANCI SPREMNI ZA VOJNU INTERVENCIJU U SIRIJI!

Pročitajte još: SAD podigle u vazduh avion 'SUDNJEG DANA', Amerikanci spremaju NUKLEARNI NAPAD?! (FOTO)

Pročitajte još: Ruski ambasador u UN: Svet se kreće ka opasnoj granici

#Britanija

#Rat

#Sirija

'