AKTUELNO

Ona je radnije danas izjavila da hemijski napad ne može biti bez odgovora.

Britanska premijerka Tereza Mej spremna je da dozvoli da Velika Britanija učestvuje u vazdušnim napadima u Siriji, prenose mediji.

Tereza Mej „izgleda da je spremna“ da se pridruži vojnoj akciji u Siriji bez odobrenja parlamenta, koju razmatraju Sjedinjene Američke Države i koalicione snage, prenosi Bi-Bi-Si pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Izvori navode da je Mejova smatra da je potrebno da se hitno postupa. Osim toga, ona ne želi da odlaže odluku američkog predsednika Donalda Trampa i nastoji da izbegne opstrukciju izazvanu procedurom odobravanja parlamenta.

Ranije danas lider Laborističke stranke Džeremi Korbin je zahtevao da se održi glasanje u parlamentu kako bi se dalo zeleno svetlo potencijalnom vojnom napadu na Siriju, preneo je „Skaj njuz“. Korbin je pozvao Mejovu da „pozove sve zemlje, uključujući SAD i Rusiju, kao i susedne države, za sto u Ženevi kako bi se došlo do političkog rešenja“.

Američki predsednik Donald Tramp je danas na napisao na Tviteru da bi Rusija trebalo da bude spremna da obara rakete lansirane na Siriju, a rakete će biti „dobre, nove i ’pametne‘“.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad u sirijski grad Duma u Istočnoj Guti. Moskva je odbacila informacije o hlornoj bombi koju je navodno bacila sirijska vojska. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je cilj ovih kleveta o upotrebi otrovnih materija od strane sirijskih vladinih trupa, zaštita terorista i pravdanje eventualnih spoljnih vojnih napada.

Pročitajte još: SAD podigle u vazduh avion 'SUDNJEG DANA', Amerikanci spremaju NUKLEARNI NAPAD?! (FOTO)

Pročitajte još: Putin: Odnosi u svetu stvaraju nervozu, nadam se da će prevagnuti zdrav razum

Pročitajte još: Rusija još jednom ponovila: Nema tragova hemijskog napada u Siriji

#Sirija

#Tereza Mej

'