AKTUELNO

Predsednik SAD Donald Tramp radi s guvernerima pograničnih saveznih država na "momentalnom" razmeštanju nacionalne garde na američku granicu s Meksikom, u cilju borbe protiv ilegalne imigracije.

To je izjavila američka ministarka za unutrašnju bezbednost Kirstjen Nilsen i dodala da će neki vojnici možda stići na granicu već u toku dana i da će razmeštanje biti sprovedeno najbrže moguće, navodi Asošiejted pres.

- Pretnja je stvarna. Vreme je da delujemo - rekla je Nilsen novinarima i dodala da Tramp potpisuje ukaz o slanju vojske na američko-meksičku granicu.

Tramp je nekoliko sati ranije najavio "snažnu akciju danas" u vezi s imigracijom, dan pošto je rekao da želi da upotrebi vojsku da učvrsti granicu s Meksikom dok se ne izgradi "veliki, predivni zid".

- Naši zakoni o granici su veoma slabi. Danas ćemo preduzeti snažnu akciju - naveo je Tramp jutros na Tviteru, dodajući da demokrate sprečavaju njegovu administraciju da promeni zakone.

Tramp je nezadovoljan odbijanjem Kongresa SAD da finansira izgradnju zida duž cele granice, kao i povećanjem broja nelegalnih graničnih prelaza.

Plan da pošalje vojsku na južnu granicu SAD Tramp je objavio juče, tokom sastanka s liderima baltičkih zemalja.

#Donald Tramp

#Granica

#Meksiko

#Vojska

'