AKTUELNO

Britanija je odbila saradnju sa Rusijom u slučaju trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Velika britanija odbija bilo kakav kontakt sa Ruskom Federacijom na bilo kom nivou, bilo zvanično ili čak javno. Štaviše, rade sve što je moguće da javnost vidi situaciju kao da ruska strana odbija saradnju - rekla je Zaharova, prenosi TASS.

Britanska delegacija u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja odbacila je ranije ruski predlog za zajedničku britansko-rusku istragu o trovanju Skripalja.

Sergej i Julija Skripalj otrovani su nervnim agensom "novičok" u britanskom Solzberiju 4. marta, a Britanija je za napad optužila Rusiju.

U međuvremenu je Forin ofis na svom tviter nalogu naveo da nikad nije tvrdio da je "novičok" stigao iz RusijeNismo tvrdili da je "novičok" stigao iz Rusije.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije, međutim, danas je negiralo da je tvrdilo da je nervni agens "novičok", koji je korišćen za trovanje Skripalja, potekao direktno iz Rusije.

Kako su navodi na Tviter nalogu Forin ofisa, njihovi su stručnjaci precizno identifikovali nervni agens "novičok", ali njihova odgovornost nije bila da potvrđuju poreklo agensa.

#Marija Zaharova

#Rusija

#Skripalj

'