AKTUELNO

Pretres aviona ruske aviokompanije Aeroflot na aerodromu Hitrou u Londonu je provokacija, saopštila je večeras portrparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

-Smatramo da je pretres još jedna provokacija od strane britanskih vlasti. Britanska policija i carinici ušli su na Aeroflotov avion koji je trebalo da poleti iz Londona za Moskvu. Britanske vlasti su rekle da će avion biti pretražen, ali nisu rekli iz kog razloga. Pored toga, zatražili su da posada, uključujući i kapetana napusti avion - rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Ona je rekla da je kapetan predložio da se pretraga aviona uradi u njegovom prisustvu, jer u skladu sa propisima kapetan ne sme da napušta avion.

- Britanci su započeli pretragu, ali je kapetan ostao u kokpitu, nisu mu dozvolili da bude prisutan tokom pretresa. Ponašanje britanskih vlasti sugeriše da planiraju da tajno izvedu neke manipulacije na avionu - rekla je Zaharova.

Zaharova je dodala da je osoblje iz ruske ambasade u Londonu na putu prema aerodromu, a da ambasador Aleksandar Jakovenko razgovara sa britanskim vlastima. Avion ruske kompanije Aeroflot pretražuju britanske vlasti na aerodromu Hitrou u Londonu, ne dajući razloge za to, naveli su izvori iz ove kompanije.

#Marija Zaharova

'