AKTUELNO

Užasna tragedija. Majka ostavila ćerku (3) u kolima, a automobil završio u reci. Nesrećna žena je mislila da joj je neko ukrao automobil.

Za smrt dvogodišnje devojčice Kiare Mur iz britanskog Kerdigena, koja je u utorak pronađena u potopljenom automobilu u hladnoj reci Tajfi, kriva je - njena majka.

Naime, nakon detaljne policijske istrage ispostavilo se kako majčin automobil u kojem je bila devojčica nije niko ukrao, već ga je majka parkirala na nizbrdicu, te je završilo u reci.

Kim Rolands (25) ostavila je svoju kći i otišla do posla kako bi nešto uzela iz kancelarije. Nekoliko trenutaka kasnije se vratila, no njenog novog srebrnog "minija" više nije bilo. Nesvesna da je automobil završilo u vodi, policiji je prijavila krađu, a potom objavila status na Fejsbuku:

- Možete li, molim vas, da potražite moj automobil, ukraden je dok je moja trogodišnja kći bila u njemu. Molim vas, delite ovu objavu - napisala je Kim.

Nakon dvosatne potrage devojčica i automobil izvučeni su iz reke. Kiara, koja je iduće sedmice trbalo da proslavi treći rođendan, prevezena je u bolnicu gde je preminula.

- Moja prekrasna devojčica juče je preminula zbog moje gluposti. Čitav život moraću da živim sa grižom savesti i osećajem krivice. Mama te voli, moja devojčice i tako mi je žao! - napisala je nakon tragedije na Fejsbuku.

Otac devojčice Džet Mure na Fejsbuku je opisao kako su majka i ćerka otišle do kancelarije da uzmu neki novac sa stola, te da su se vratili i videli da automobila nema.

- Pogledali smo prema reci, no nije bilo nikakvih znakova. Pomislili smo da su i ona i automobil ukradeni. Potom je policija pronašla kola i nju su izvukli. Oživljavali su je satima, no nažalost bezuspešno. Svi su dali sve od sebe da je spasu. Hvala svima na podršci, puno nam znači. Bila je izuzetno srećna devojčica i nas je činila srećnima - napisao je otac.

Roditelji još uvek nisu uhapšeni i na mestu događaja jutros više nije bilo policije. Istraga će utvrditi da li je ručna kočnica povučena pre nego što je automobil otklizao po nizbrdici, inače namenjenoj za spuštanje kajaka u reku.

#Britanija

#Dete

#Smrt

'