AKTUELNO

Četiri osobe poginule su prilikom rušenja 950 tona teškog pešačkog mosta u Majamiju koji je pao na jednu od naprometnijih saobraćajnica u toj saveznoj državi na jugu SAD.

Vlasti Floride su saopštili da rade na identifikaciji žrtava. Rojters prenosi da su psi tragači poslati da u ruševinama mosta, među ogromnim komadima betona i isprepletanog metala, uoče znakove života ako ih još uvek ima.

Navodi se da je barem osam vozila ostalo ispod ruševina i najmanje 10 osoba je prebačeno u bolnicu.

Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je mosta nad njima počeo da se urušava.

- Probijamo se kroz gomilu šuta pokušavajući da bušimo rupe kako bismo nešto uopšte mogli da vidimo - kazao je novinarima šef Vatrogasne službe okruga Majami-Dejd Pol Istopijan.

AP prenosi da su lokalne i federalne vlasti započele istragu zbog čega je popustila konstrukcija mosta postavljena pre pet dana. Navodi se da je vrednost mosta, koji povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju i trebalo je zvanično da bude otvoren 2019, iznosila 14,2 miliona dolara.

#Majami

#Rušenje

#most

'