AKTUELNO

Pavel Durov, osnivač Telegrama, oglasio se prvi put u javnosti, nakon što je nedavno bio uhapšen i proveo četiri dana iza rešetaka u Parizu.

Durov se, kako prenosi "Disclose.tv", zahvalio svima na podršci dok je bio uhapšen.

- Policija me je prošlog meseca četiri dana ispitivala po dolasku u Pariz. Smatrali su me odgovornim zbog toga jer drugi koriste ilegalno Telegram, a zbog toga što francuske vlasti nisu dobile zvaničan odgovor na upite poslete Telegramu - naveo je Pavel Durov između ostalog u poruci na svojoj društvenoj mreži.

Podsetimo, američki milijarder i osnivač nekoliko visokotehnoloških kompanija, Ilon Mask, nedavno se oglasio na društvenoj mreži X (ranije poznatoj kao Tviter), reagujući na post koji se tiče hapšenja osnivača Telegrama, Pavela Durova, u Francuskoj. Naime, Maskova obožavateljka, Aleksandra Merc, uputila mu je apel da razmotri posledice svojih putovanja imajući u vidu dešavanja u Francuskoj, Brazilu, Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim zemljama.

U svom odgovoru, Ilon Mask je ispoljio određeni cinizam, prozivajući na neki način vlasti zemalja koje je Merc pomenula.

- Verovatno je pametno po mene da ograničim odlaske u određene zemlje gde je sloboda govora zaštićena ustavom - napisao je Mask.

Autor: Jovana Nerić