AKTUELNO

Američki državljanin Metju Džejms Verc (55), profesor na Američkom koledžu u Tirani, zadavio svoju suprugu i dva kućna ljubimca, a potom vešanjem izvršio samoubistvo.

Jezivi događaj uznemirio je albansku javnost, a kako piše lokalni portal Sitel.com.mk, tragedija se odigrala u naselju Treši.

"Scene kao iz horor filma"

Foto: Društvene mreže

– Tragični događaj, koji podseća na scenu iz horor filma, dogodio se u stanu u naselju Treši u Tirani, koji su iznajmili – otkrio je direktor škole u ​​kojoj je Amerikanac radio, nakon što se ovaj nije pojavio na poslu, a nisu uspeli da ga iz više pokušaja dobiju na telefon.

On je otišao je do profesorovog stana i pronašao ga obešenog, nakon čega je pozvao policiju, prenose albanski mediji. Kada je policija stigla, mislilo se da je u pitanju samo telo profesora, ali je ubrzo pronađeno i telo njegove supruge Indah Lilis Sartika, poreklom iz Indonezije, ali sa američkim pasošem.

Ocu ostavio oproštajno pismo?

Nakon što je ženu zadavio konopcem, 55-godišnji Amerikanac je pokrio njeno telo odećom i na njega stavio dva psa, takođe zadavljena konopcem, nakon čega se obesio, prenosi Sitel.com.mk.

Neki mediji prenose da je on ocu ostavio oproštajno pismo u kojem piše: “Oče, izvini, nisam stigao. Žao mi je zbog onoga što sam uradio, bilo je jače od mene”.

Autor: Dalibor Stankov