AKTUELNO

Republikanski predsednički kandidat i bivši predsednik SAD Donald Tramp pojavio se u prostoru ograđenom neprobojnim staklom u gradu Ešborou, u saveznoj državi Severna Karolina, na prvom javnom skupu od kako je prošlog meseca ranjen u pucnjavi na mitingu u mestu Batler u državi Pensilvanija.

Nakon pucnjave u kojoj je Tramp pogođen u uho, jedan čovek poginuo, a dve osobe ranjene, tajna služba je izdala privremenu preporuku da bivši predsednik drži mitinge samo u zatvorenim prostorima, međutim prošle nedelje je saopšteno da će se na skupovima na otvorenom koristiti neprobojno staklo, prenosi Gardijan.

Božićna čestitka stigla na tačnu adresu posle 121 godine, poslata…

Trampov nastup u Severnoj Karolini deo je kontra-kampanje tokom nedelje u kojoj se održava Demokratska nacionalna konvencija u Čikagu, navodi londonski dnevnik.

Skup u gradu Ešborou je otvoren kratkim, jednominutnim govorom republikanskog kanidata za potpredsednika Džej Di Vensa, a Tramp je potom pozvao na binu kandidata za guvernera Severne Karoline Marka Robinsona, za koga je Tramp u prolazu rekao da je "smršao mnogo u poslednjih nekoliko meseci".

Tramp je više puta nazivao Kamalu Haris "drugaricom Kamalom" i ponovio svoju tvrdnju da je Harisova kandidatkinja ekstremne levice.