AKTUELNO

Britanski ministar finansija Filip Hamond rekao je danas da će britanska vlada "adekvatno" odgovoriti ako se utvdi umešanost strane države u trovanje bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja u Engleskoj pre nedelju dana.

- To je policijska istraga, biće dokaza i mi moramo ići tamo gde nas dokazi odvedu - rekao je Hamond, prenela je agencija Rojters.

- Tako da moramo da dozvolimo policiji da vodi istragu. Ali, ako se pojave dokazi o umešanosti strane države, onda je očigledno da je to ozbiljno i da će vlada reagovati na odgovarajcuhi način - rekao je Hamond.

Bivši dvostruki agent Skripalj (66) i njegova kćerka Julija (33) nađeni su u besvesnom stanju pre nedelju dana na klupi u engleskom gradu Solsberiju i od tada se nalaze u bolnici, a u kritičnom stanju je i policajac koji se našao na licu mesta kada su oni pronađeni.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad rekla je u subotu da je prerano da se kaže ko stoji iza nedavnog napada na Skripalja i njegovu ćerku.

Rad je istakla da je britanska policija identifikovala više od 200 svedoka i da proverava više od 240 komada dokaza u istrazi o trovanju Skripalja, koji je špijunirao u korist Velike Britanije.

Pročitajte još: 'ODGOVORNI ZA SMRT HILJADA LJUDI': Tramp za smrtnu kaznu dilerima droge!

#Britanija

#Filip Hamond

#Istraga

'