AKTUELNO

Jahta u vlasništvu turskog milionera potonula je nakon što se zapalio motor, dok je brod plovio u blizini plaže Lido del Sole kod Olbije na Sardiniji.

Vlasnik jahte "Atina" je suosnivač turske dostavljačke kompanije Getir, Serkan Borancili. U trenutku požara i on je bio na brodu sa porodicom. Ukupno je osam osoba bilo na jahti u trenutku izbijanja požara. Jahtu je koristilo 15 osoba, a osam je otišlo s broda pre nego što je izbio požar, dok je ostalih osam uspešno evakuisano. Niko nije povređen.

O svemu se oglasio direktor kompanije Nazim Salur.

"Nažalost, brod mog partnera i prijatelja Serkana Borancilija, s kojim sam osnovao Getir, izgoreo je u Italiji iz nepoznatog razloga. Porodica Borancili i posada broda su dobro", napisao je Salur, prenosi Ekonomim.

Na videosnimku koju je objavila Obalska straža vidi se da je vatra zahvatila krmu odakle se proširila brodom.

Jahta je izrađena 2008, a već iduće godine osvojila je nagradu na Svetskom sajmu superjahti. Turski miliner kupio ju je 2021. za oko 12 miliona funti (16 miliona evra), a zatim je u turskom brodogradilištu FDC Yachts prenamenjena za čarter-plovidbe, prenosi Boat International

Superjahta Nedeljni najam ove lepotice u letnoj sezoni koštao je od 220.000 evra plus troškovi, a mogla je primiti 10 gostiju i 11 članova posade.

Autor: Jovana Nerić