AKTUELNO

Tragična pogibija Rozane Ksavijer (23) potresla je njenu porodicu i prijatelje, ali i javnost nakon što je avion u kojem se nalazila srušio u Brazilu.

Rozana je, prema porukama koje je poslala svojoj porodici pre poletanja, iskazala strahovanje u vezi leta, što je dodatno potreslo njene bližnje.

- Stići ćemo po kiši. Tako se plašim ovog leta - napisala je Rozana.

- Kunem se. Avion je star.

Poslednje poruke pre nesreće

U porukama poslatim preko WhatsAppa, Rozana je izrazila svoj strah od letenja, navodeći da je avion star i da se plaši leta, kao i da je primetila oštećenja na sedištu.

Ove poruke, koje su kasnije podeljene za TV Globo i prenete u medijima, dodatno su potresle javnost i ukazale na Rozaninu predosetljivost uoči tragičnog događaja.

Tragičan pad aviona u Brazilu

Avion, koji je poleteo sa regionalnog aerodroma Kaskavel ka međunarodnom aerodromu u Sao Paulu, srušio se u dvorište stambene zgrade u gradu Vinjedo.

Svi putnici i članovi posade, njih ukupno 62, su stradali u ovoj tragičnoj nesreći. Rozana je bila jedna od njih, a njena majka je saznala za nesreću putem vesti na televiziji.

Sećanje na Rozanu

Rozanina majka opisala je svoju očajnu reakciju nakon saznanja o nesreći, ističući Rozaninu brižnost i posvećenost porodici.

Rozana je radila na daljinu u Sao Paulu, a putovanje u Toledo, gde je morala prisustvovati sastancima, bilo je deo njenih redovnih obaveza.

Majka je istakla Rozaninu plemenitost i nesebičnost, naglašavajući da je sve što je imala bilo za njih.

Identifikacija žrtava

Pripadnici prve pomoći su pronašli tela svih putnika i članova posade, a do ponedeljka je identifikovano samo 17 žrtava, uključujući pilota i kopilota aviona.

Ovaj tragičan događaj ostavio je dubok trag u životima porodice stradalih, ali i šire zajednice koja se saoseća sa njima u ovim teškim trenucima.

Autor: Jovana Nerić