AKTUELNO

Sve oči sveta uprte su u predsedničkog kandidata za predsednika SAD-a Donalda Trapma nakon što je na njega pokušan atentat na mitingu u Pensilvaniji.

Tom prilokom Tramp je ranjen u uho. Pripadnici tajne službe ubili su napadača, koji je iz puške pucao sa krova zgrade koja se nalazila van mesta skupa. On je identifikovan kao Tomas Metju Kruks iz Pensilvanije.

Vladimir Kokanović, predsednik udruženja Srba u Sloveniji rekao je za Pink da je definitivno došlo do propusta u tajnoj službi.

- Da se jedna osoba nađe na 120 metara od štićenog lica, čak se pominje i sreća da napadač nije bio precizan, on ga je ipak pogodio ali pogodio ga je u uho jel je pukom slučajnošću Tramp pomerio glavu - navodi Kokanović.

Kako je rekao ovo jeste bio pokušaj ubistva, ono što sve nas zanima čija je odgovornost i kako je došlo do ovako velikog propusta.

On je dodao da je veoma važno da se ne diže tenzija i da se ovaj događaj istraži do kraja.

Ibro Ibrahimović, politički analitičar, rekao je da je amerika definitivno podeljenja u svim sferama društva ne samo političkom već i u socijalnoj sferi.

Ibrahimović je rako da je primetio da mi svi pričamo o propustima, ali postoji mogućnost da propusta uopšte nije ni bilo.

- Vrlo je teško da dvadesetogodišnji momak sa puškom prolazi kroz obezbeđeno mesto, što u zemlji kao što je Amerika teško može da se desi pored kamera dronova službe i obezbeđenja. Postoji mogućnost da je imao saveznike i logistiku i to treba proveriti - kaže Ibrahimović.

On je doda o da mu je sve to čudno i da se sve ovo dešava u momentu kada tajna služba ima najveći budžet od 3 milijardi dolara.

- Dvadesetogodišnjem dečaku da padne na pamet da uzme pušku i da puca na Tramba to je tema za razmišljane i treba zaista sve ispitati jer sve to ostavlja mogućnost da je ovo sve deo jedne velike zavere - zaključuje Ibrahimović.

Autor: Dalibor Stankov