AKTUELNO

Dešavn Vatkins (29) optužen je za ubistvo 14-godišnje transrodne devojke u Pensilvaniji, SAD. Vatkinsonova žrtva je Poli Likens sa kojom se povezao preko aplikacije za upoznavanje, a onda je ubio tupim predmetom u glavu, pa raskomadao njeno telo i bacio u reku.

Likens je poslednji put viđena živa 22. juna, a njeni rođaci su prijavili njen nestanak tri dana kasnije. Tog dana je, zapravo, policija pronašla raskomadane delove ljudskog tela u reci Šenango.

Mrtvozornik koji je pregledao nalaze otkrio je da je Likens, koja bi u septembru napunila 15 godina, ubijena udarcem tupim predmetom u glavu.

Policajcima koji su ga uhapsili Vatkins je priznao da je dogovorio sastanak 22. juna sa osobom koju je kontaktirao preko aplikacije Grindr. Snimci sigurnosnih kamera, podaci sa društvenih mreža i dokazi iz telefonske komunikacije 14-godišnjakinje pokazuju da je čekala nekoga u blizini mesta za vožnju kanuom 22. juna popodne.

Na drugim snimcima vidi se Vatkinsa kako ulazi i izlazi iz svog stana u ranim satima 23. juna noseći torbe, a zatim se vozi automobilom do jezera gde je pronađeno raskomadano telo 14-godišnje Poli.

Autor: Marija Radić