AKTUELNO

Nakon što ga je devojka ostavila, Entoni Prajs (51) je bivšu partnerku bombardovao porukama i slao joj neželjene poklone zbog kojih se plašila da ostaje u vlastitom domu. Sad mu je izrečena zabrana prilaska jer ju je uhodio odeven u kostim pingvina.

Nakon što je petomesečna veza pukla, Prajs je bivšoj devojci poslao fotografiju kako stoji na kružnom toku odeven u kostim pingvina kako bi privukao pažnju. Priznao je krivicu za uznemiravanje od jula do novembra prošle godine, nakon čega je dobio trogodišnju zabranu prilaska i zabranu posećivanja njenog radnog mesta.

Na suđenju u Moldu, Prajsova bivša partnerka rekla je kako se verovatno odevao u kostim da bi je nasmejao i tako pokušao da spasi vezu, ali njoj nije bilo smešno. Kad bi završavala s poslom, često je okolnim putevima odlazila kući kako bi ga izbegla.

Uznemiravana žena rekla je na suđenju kako joj je na posao stizalo cveće od "Pingvina" i da je promenila telefonski broj kako bi izbegla uznemiravanje. Rečeno je da je par bio u vezi pet meseci pre nego što su raskinuli, kad se situacija s uhođenjem pogoršala bila je prisiljena da pozove policiju.

Žrtva je prestala da ide u teretanu pa je često spavala kod raznih prijatelja kako bi izbegla konstantno maltretiranje. Ispostavilo se kako je napadač patio od bipolarnog poremećaja i da je više puta završavao na hospitalizaciji, a u to vreme često je konzumirao i alkohol, piše DailyMail.

Prajs je osuđen na 12 nedelja zatvora, uslovno na 18 meseci uz uslov da posećuje rehabilitacijske sastanke. Odlukom suda dobio je zabranu prilaska bivšoj partnerki kao i veterinarskoj ambulanti u kojoj radi.

Autor: Marija Radić