AKTUELNO

Miting podrške kandidatu za predsednika Rusije Vladimiru Putinu održava se na moskovskom stadionu "Lužnjiki".

Putin se zahvalio okupljenima i rekao da, ukoliko pobedi na izborima, narednih deset godina će proći pod znakom svetlih pobeda.

Foto: Tanjug AP

- Želimo da naša zemlja bude svetla, ustremljena na budućnost, jer su ovde živeli naši preci, živimo mi, žive naša deca i živeće naši unuci. Trudićemo se da učinimo sve kako bi oni bili srećni. Za nas i osim nas to niko neće učiniti. Ali ako to uradimo, onda će naredna decenija, ceo 21. vek, proći pod znakom naših svetlih pobeda. Mi ćemo to učiniti - istakao je Putin.

On je dodao da oseća podršku svih svojih pristalica, jer su oni zajedno tim, nakon čega je sa okupljenima otpevao himnu Rusije.

Foto: Tanjug AP

Foto: Tanjug AP

Kako je novinarima ranije saopštio portparol izbornog štaba kandidata Andrej Kondrašov, pre zvaničnog početka mitinga (12 CET) okupilo se oko osamdeset hiljada ljudi. Stadion može da primi sto hiljada (ljudi), a sada je popunjeno oko 75-80 odsto", rekao je on. Na pitanje da li smatra da će ukupan broj učesnika dostići 100.000, portparol je odgovorio: "Biće više".

Foto: Tanjug AP

Učesnici akcije popunili su tribine, mnogi su se okupili oko bine u bojama ruske zastave. Građani u rukama nose plakate sa parolama "Za našeg predsednika", "Za Putina".

#Izbori

#Miting

#Moskva

#Vladimir Putin

'