AKTUELNO

Čovek sa Floride kinuo je tako jako da su mu ispala creva iz stomaka.

Šezdesettrogodišnji muškarac, kome su upravo skinute kopče nakon hirurškog postupka, doručkovao je sa suprugom u restoranu kada je snažno kinuo.

Detalji ovog jezivog incidenta objavljeni su u American Journal of Medical Case Reports.

Odmah nakon što je kinuo, osetio je bol i vlagu u donjem delu stomaka. On je spustio pogled i video "petlje ružičastog creva koje vire iz nedavno zatvorene rane".

Uprkos šoku i užasu koji je doživeo, čovek je bio dovoljno priseban da pokrije svoja creva, i odustao je od ideje da se odveze u bolnicu kako ga kretanje ne bi još više povredilo.

Njegova supruga je tada pozvala hitnu pomoć.

Lekari koji su stigli na teren su videli da je imao vertikalnu poderotinu od oko 7 centimetara, i da u iz nje "virila creva". Krvarenja je bilo veoma malo.

Bolničar je prekrio njegova otkrivena creva jastučićem navlaženim fiziološkim rastvorom i odveo ga u bolnicu, gde su mu lekari pažljivo ubacili creva nazad u telesnu šupljinu i ponovo ga zašili.

Nakon šest dana, pacijent je pušten kući, a lekari su ocenili da je u "dobrom stanju".

Čovek je ranije imao rak prostate, koji su lekari lečili laproskopskom operacijom, a zatim i radioterapijom.

Terapija zračenjem dovela je do komplikacija i zahtevala je još jedan hirurški zahvat, ovog puta na njegovoj bešici.

Kasnije, 15 dana nakon te procedure, lekari su pregledali rez na njegovom donjem delu stomaka i ustanovili da je "dobro zaceljen", a zatim su uklonili kopče, navodi se u studiji.

Da bi proslavili, muškarac i njegova supruga otišli ​​su u restoran gde se dogodio incident.

Autor: Marija Radić