AKTUELNO

Princeza od Velsa nosila je zanimljiv broš tokom prvog javnog izlaska nakon objave da boluje od raka. Kejt Midlton pojavila se na paradi Trooping the Colour, a fotografi su zabeležili kako se razdragana podrškom okupljene mase građana smeje u kočiji. S njom su bili princ Džordž, princeza Šarlot i princ Lui. Nosila je haljinu Jenny Packham, uz fascinator s potpisom Philipa Treacyja.

Na haljini se video pukovnijski broš Irske garde jer je Kejt njena pukovnica. Upravo njima je protekle nedelje poslala poruku u kojoj je najavila da će se možda uskoro videti.

Kejt ima brojna vojna imenovanja, uključujući dužnost počasnog kanadskog rendžera, počasnog vazduhoplovnog zapovednika kadeta Kraljevskog vazduhoplovstva, glavnog komodora u vazduhoplovstvu flote i glavnog pukovnika u 1. Kraljičinoj Dragunskoj gardi.

Foto: Tanjug AP/James Manning

Kejt je bojom i nautičkim motivom uskladila svoj autfit s onim princeze Šarlot. Nosila je belu haljinu ukrašenu crnim porubom i mašnom u gornjem delu. Šarlot je pak nosila crni autfit s belim porubom i mašnom.

Brojni kraljevski obožavatelji postrojili su se duž rute kojom prolazi parada u centru Londona, nadajući se da će videti princezu koja se hrabro bori s rakom. Šokantnu dijagnozu dobila je pre nekoliko meseci, nakon rutinske operacije abdomena.

U poruci od pre dva dana Kejt je rekla da je "oduševljena svim ljubaznim porukama podrške i ohrabrenja", ali je dodala da "još nije izašla iz opasnosti".

I ona i palata rekli su da njene nadolazeće dužnosti - uključujući Trooping the Color - nisu uklesane u kamen jer će zavisiti od njenog celokupnog zdravlja.

Autor: Dubravka Bošković