AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova boravi u radnoj poseti Azerbejdžanu.

Ministar Nebojša Stefanović zahvalio se Bakuu na podršci i naporima da se objasni da su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i na njihovoj podršci pred međunarodnim institucijama.

Azerbejdžan, istakao je on, podržava teritorijalnu celovitost i integritet Srbije.

Stefanović je sa predsednikom Azerbejdžana razgovarao o tome kako saradnju dve zemlje, koja je do sada bila uspešna, produbiti i stvoriti mogućnosti da što više azerbejdžanskih investitora dođe u Srbiju.

-Važan cilj MUP-a je da uspostavi i dobre i kvalitetne kontakte između policija dve zemlje, a koja će omogućiti bržu razmenu informacija što je i azerbejdžanski predsednik podržao - kazao je on dodajući da je razgovarano o konkretnim merama koje će biti preduzete.

Foto: Beta

Stefanović je rekao i da je više nego jasno, iz svega što je čuo u dosadašnjem toku razgovora, da Azerbejdžan ima nameru da konkretno sarađuje sa Srbijom.

Kako kaže, Azarbejdžan ima nameru ne samo da prijateljske i veoma bliske odnose koje imamo pojačava nego i konkretizuje saradnju.

-Važno je da su obe zemlje posvećene međusobnoj podršci na međunarodnom planu i da se održi stabilnost obe zemlje. Srbija vodi politiku koja garantuje stabilnost našeg regiona, ali i Azerbejdžan čini sve da bude zemlja na koju se može osloniti-naveo je Stefanović.

S.M.

#Azerbejdžan

#Nebojša Stefanović

'