AKTUELNO

Policija je brzo izašla na mesto pucnjave na uglu ulica Kali i Osme avenije. Tamo je pronađeno na desetine čaura i jedan pištolj, preneli su lokalni mediji

Jedna osoba je ubijena, a najmanje 24 su ranjene u masovnoj pucnjavi koja se dogodila u graru Arkronu u američkoj državi Ohajo! Kako je preneo BBC, do pucnjave je došlo nešto posle ponoći po lokalnom vremenu u nedelju.

Policija je brzo izašla na mesto pucnjave na uglu ulica Kali i Osme avenije. Tamo je pronađeno na desetine čaura i jedan pištolj, preneli su lokalni mediji.

Niko nije uhapšen niti identifikovan kao osumnjičeni i istraga je u toku, potvrdila je policijska uprava Akrona. Potvrđeno je da među ranjenima nema životno ugroženih.

Gradonačelnik Akrona, Šamas Malik i šef policije Brajan Harding objavili su zajedničko saopštenje na društvenim mrežama obećavajući da će "odgovorne izvesti pred lice pravde":

"Naš grad sje potresen nakon razaranja besmislenog nasilje", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Više je od 20 ranjenih, bol i trauma su u celom gradu dok tragamo za odgovorima".

Nadležni su pozvali građane da se jave ukoliko imaju informacije o napadu.

"Moramo razgovarati sa građanima ukoliko želimo da u budućnosti sprečimo ovakce situacije. Nastavićemo da obezbeđujemo javnu bezbednost za sve naše građane", istakli su nadležni.

Autor: