AKTUELNO

U Dalstonu se dogodila užasna pucnjava iz vozila u pokretu, u kojoj su tri odrasle osobe povređene i jedno dete u bolnici.

Policajci su pozvani sinoć oko 21.20 zbog izveštaja o pucnjavi u blizini restorana Evin u ulici Kingsland High.

Očevici kažu da je to bio motocikl koji je prolazio i ispalio metke u pravcu restorana, pre nego što je odjurio niz put. Hitna pomoć izašla je na lice mesta gde su zatečene tri odrasle osobe i dete sa prostrelnim povredama.

Stanje odraslih osoba nije poznato.

Svi su prebačeni u veliki centar za traumatologiju u bolnici u istočnom Londonu, gde je dete i dalje u kritičnom stanju.

Izbio haos!

Jedan očevidac, koji je bio u restoranu Evin u vreme pucnjave, rekao je za Hakni gazet da je pre incidenta bilo "više posla nego obično".

„Pozadi je bila velika grupa koja je večerala. Nisam mogao da dobijem svoj uobičajeni sto pa sam ga prišao blizu prednjeg prozora. Velika grupa je platila i otišla, a nedugo zatim su se desili glasni prasci – koji su očigledno bili pucnji - rekao je očevidač.

On je rekao da su svi zaronili na pod i pod stolove i dodao da je "haos".

Videvši da su neki povređeni, rekao je da je kaputom zaustavio krvarenje na rani na nozi.

Druga osoba Antonija, koja nije htela da podeli svoje prezime, bila je u to vreme u Nandosu i rekla da je čula pet ili šest pucnjava i videla motociklistu kako se udaljava.

- U početku svi nisu mislili da je to pucnjava, zvučalo je kao da auto ne radi, ali bili smo u Nando-u i samo smo videli ljude kako prolaze. Svi su izašli da pogledaju i mogli smo da vidimo gomilu ljudi oko te prodavnice. Policiji je trebalo mnogo vremena da dođe, a pre toga smo videli motociklistu. Obišao je Nando na tom putu - rekla je.

Policija još nikog nije uhapsilaPrisustvovali su službenici, uključujući specijaliste za vatreno oružje, i Londonska hitna pomoć.

Policajci rade na utvrđivanju okolnosti ovog incidenta.

U ovom trenutku nije bilo hapšenja.

Zamenik pomoćnika komesara Met Vord je rekao: „Znamo da će građani Londona biti šokirani onim što se dogodilo večeras. Naše misli se odnose na sve pogođene. U toku su brzi upiti i ažuriraćemo ih čim budemo mogli. Ako neko ima bilo kakvu informaciju, neka nam se javi.'