AKTUELNO

Helikopter sa iranskim predsednikom Ibrahimom Raisijem srušio se prema navodima televeizije Press TV na severozapadu zemlje.

Novinska agencija Fars je napisala da su nekoliko trenutaka nakon incidenta neki ljudi uspeli da razgovaraju sa Mohamedom Ali Al-Hašemom, imamom iz Tabriza u petak, koji je bio u helikopteru sa Raisijem, ali telefoni trenutno nisu dostupni.

Među putnicima ovog helikoptera bili su ministar spoljnih poslova Islamske Republike Hosein Amirabdolajan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko saputnika.

Ova iznenađujuća vest odjeknula je svetom, ali za sada nisu objavljeni nikakvi detalji vezano za to šta se dogodilo i ko je u helikopteru bio.

Prema prvim informacijama, spasioci Crvenog polumeseca pokušavaju da pruže adekvatnu pomoć ljudima iz helikoptera nakon "incidenta".

Državna televizija je pisala da se incident dogodio u blizini Jolfe, grada na granici sa državom Azerbejdžan, oko 600 kilometara severozapadno od iranske prestonice Teherana.

Ebrahim Raisi je iranski konzervativni političar, islamski fakih i aktuelni predsednik Irana od 2021. godine. Izabran je za predsednika Irana na predsedničkim izborima 2021. godine.

Raisi je obavljao nekoliko funkcija u iranskom pravosudnom sistemu, kao što su zamenik vrhovnog sudije (2004–2014), državni pravobranilac (2014–2016) i vrhovni sudija (2019–danas).