AKTUELNO

Potraga za dečakom Arijanom (6) iz Donje Saksonije u Nemačkoj i dalje traje.

U ponedeljak uveče oko 19 časova dečak je pobegao iz roditeljske kuće, a nadzorna kamera je snimila njegov put niz ulicu. Od tada nema ni traga ni glasa od njega.

Za detetom sada traga 400 vojnika, pomagača i dobrovoljaca. Kako je saopštila vatrogasna služba, sada će biti pretresene šupe, garaže i kante za smeće. Odvoz smeća za petak je otkazan, a treba otvoriti i poklopce šahtova.

Kako navodi Bild, sada je ostala nada u čudo da dete bude nađeno živo, poput onoga što se dogodilo u Oldenburgu u junu 2022.

Mali Džo (tada je imao 8 godina) je nestao više od nedelju dana, a stotine pomagača pretražilo je svaki kvadratni metar u okolini. Policija se plašila da je možda žrtva zločina.

Međutim, osmog dana nakon njegovog nestanka, čovek je šetao svog psa u 6 ujutro. Čuo je cviljenje koje je dolazilo iz odvoda na ulici, nakon čega je pozvao vatrogasce koji su svedočili čudu i tamo našli nestalog dečaka, koji je spasen iz šahta dubine 2,20 metara.

- Objasnio je da se uvukao u cev i da onda nije mogao da nađe izlaz - rekao je portparol policije posle srećnog završetka.

Džo je proveo osam dana lutajući kroz složeni sistem kanala, neke od cevi su bile široke samo 60 centimetara. Uz pomoć robota, policija je rekonstruisala njegovu rutu. Njegova jakne je nađena nakon 70 metara, a ostatak odeće nakon još 65 metara.

Tokom svojih osam dana pod zemljom, Džo se pomerio samo 290 metara od ulazne tačke. Pio je kišnicu i bio je fizički nepovređen kada su ga roditelji ponovo zagrlili.