AKTUELNO

Porodica je dobila zvaničan nalaz obdukcije tako da sada može da pristupi realizaciji sahrane koja je planirana za danas.

Stigao je i zvanični nalaz obukcije za 13-mesečnu bebu koju su rastrgli pitbulovi u italijanskom gradu Salerno u ponedeljak. Kako se navodi, dečak je u fatalnom napadu zadobio traumu glave, teške povrede i frakturu kičme.

Takođe, na dečakovom telu su uočene druge teške poderotine i modrice zadobijene od ugriza dva pitbula.

Porodica je dobila zvaničan nalaz obdukcije tako da sada može da pristupi realizaciji sahrane koja je planirana za danas.

Građani Ebolija današnji dan su proglasili danom žalosti zbog nemilog događaja.

Među osumnjičenima za napad su majka dečaka i dva ujaka koji su prisustvovali tom strašnom događaju, kao i dva vlasnika pasa zbog "neodgovornog čuvanja".

Vlasti su objavile da će u roku od deset dana odlučiti o sudbini pasa koji su ubili dečaka. Ono što pitbulove čeka je stroga dresura ili eutanazija o čemu će se odlučiti u roku od deset dana.

Stručnjak će proceniti da li je moguće prevaspitati životinje ili će morati da ih uspavaju.

Podsetimo, nesrećni događaj se desio u dvorištu kuće dok je mališan bio u rukama ujaka, a drugi je spavao u kući. Majka je bila u neposrednoj blizini, ali ono što deluje jeste da niko nije očekivao da kučići napadnu.

Prilikom napada, ujak je ispustio dete koje su psi rastrgli, a majka je bezuspeno pokušala da ih razdvoji od sina. U tom pokušaju je i ona povređena.

Drugi ujak, kojeg su probudili krici majke, dotrčao je u dvorište, zatekao krvavu scenu i pokušao da pomogne, ali detetu nije bilo spasa.