AKTUELNO

Devetogodišnji sin rekao policiji da je video oca kako mu ubija majku.

Bivši školski policajac iz Vašingtona, koji je navodno ubio svoju bivšu suprugu i maloletnu devojku pre nego što je sa bebom devojčicom pobegao, pronađen je mrtav sa ranom od metka u glavi, saopštila je policija.

Policija savezne države Oregon pronašla je Elijasa Huizara nakon potere blizu Judžina u utorak oko 15 časova po lokalnom vremenu, saopštila je policija. Aktiviran je bio i "amber alert" zbog nedstanka deteta.

On je, kako navodi CBS, imao manju saobraćajnu nesreću nakon čega su i on i policija pucali jedni na druge, pre nego što je ponovo pobegao. U toj razmeni vatre srećom niko nije povređen.

Osumnjičeni je potom udario u drugo vozilo nekoliko kilometara dalje, a kada je policija stigla do njega, pronašli su ga mrtvog sa ranom od metka.

Huizar, star 39 godina, pobegao je samo 24 sata ranije nakon što je navodno osam puta pucao u svoju bivšu suprugu Amber Rodrigez ispred osnovne škole u kojoj je radila.

Devetogodišnji sin bivšeg para ispričao je policajcima da je "video svog oca, Elijasa Huizara, kako puca u njegovu majku".

Tražeći Huizara, policajci su pronašli telo njegove maloletne devojke — identifikovane od strane rodbine kao Anđelika Santos — u njegovoj kući koja se nalazi nekoliko minuta od škole.

Njena porodica rekla je da su Anđelika, koja ima 17 godina, i Huizarov jednogodišnji sin Roman Santos, nestali i pretpostavili su da je Huizar oteo dete.

Prema sudskim podacima, Huizar je upoznao devojku dok je radio kao školski policajac u srednjoj školi u mestu Jakima.

Devojka je imala 11 godina kada su se upoznali, a 15 kada je ostala trudna, navela je Rodrigez u zahtevu za dodelu zaštite zbog Huizara.

Huizar je napustio policiju Jakime 2021. "nakon što je dobio disciplinsku meru", saopštila je policija u utorak bez dodatnih informacija.

Potom je radio kao zamenski nastavnik do februara ove godine, kada je uhapšen zbog navodnog silovanja nesvesne 16-godišnje prijateljice svoje maloletne devojke posle noći pijenja u njegovoj kući.

Huizar je trebalo da se pojavi na sudu zbog optužbi za silovanje maloletne osobe i veze sa Anđelikom na dan kada su se dogodili zločini.

Ubistvo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je Rodrigezova podnela zahtev za promenu starateljstva nad dvoje dece koje dele, starosti 5 i 9 godina, tvrdeći da se plaši za njihovu bezbednost.

Ranije je izjavljivala da je zabrinuta zbog svog bivšeg supruga, koji je bio naoružan i maltretirao je od njihovog razvoda 2020. godine.

Pod zaštitnim nalogom, koji je izdat u februaru, Huizaru je bilo zabranjeno posedovanje oružja.

Isztažni organi su prvobitno verovali da Huizar pokušava da pobegne sa bebom u Meksiko. Upozorili su da je naoružan i "verovatno sklon daljim zločinima".