AKTUELNO

Nije poznato dokad će vanredno stanje biti na snazi, a više informacija znaće se sutra.

U Etopiji je danas uvedeno vanredno stanje nakon što je premijer Hailemarijam Desalenj podneo ostavku u vreme političke krize u zemlji. Savet vladajuće koalicije Etopski narodni revolucionarni demokratski front sastao se danas i odlučio da uvede vanredno stanje, javlja etiopska državna televizija.

U objavi se ne navodi koliko će dugo vanredno stanje biti na snazi. Savet navodi da je došao do zaključka da bi uvođenje vanrednog stanja bilo "ključno za očuvanje ustavnog poretka zemlje".

Rojters navodi da se očekuje da će ministar odbrane dati detaljnije informacije sutra ujutru.

Desalenj je juče podneo ostavku posle najvećih antivladinih demonstracija tokom poslednjih 25 godina u Etiopiji, izvestila je etiopska TV Fana.

U izveštaju televizijske kuće navodi se da je premijer naveo u pismu o podnošenju ostavke da je pokušao da učini sve što je mogao kako bi rešio krizu u svojoj zemlji i da podnosi ostavku u cilju rešavanje krize, preneo je AP.

Za sada nije jasno da li su etiopski poslanici prihvatili njegovu ostavku. Protesti u Etiopiji su omeli svakodnevni i ekonomski život u zemlji.

Desalenj (53) će nastaviti da obavlja dužnost pemijera dok ne bude došlo do "tranzicije vlasti u zemlji", navela je Fana.

#Etiopija

#Ostavka

#Premijer

#vanredno stanje

'