AKTUELNO

Prvi put kada je došla u urgentni, mlada porodilja se žalila na tvrde grudi, ali nije imala nikakve druge simptome.

Žena (32), koja se porodila pre nekoliko dana na privatnoj klinici, preminula je 6. aprila u državnoj bolnici u Sibinju gde se veče pre javila u teškom stanju.

Kako navode rumunski mediji, mlada porodilja je 4. aprila oko 18 časova prvi put došla u urgentni centar zbog veoma otečenih grudi. Lekarima je rekla da se nedelju dana ranije porodila na jednoj privatnoj klinici, ali da su joj grudi odjednom postale neverovatno tvrde.

Kako navode iz bolnice ona je odmah pregledana, a kako nije imala nikakve druge simptome i temperaturu, prepisani su joj antibiotici i ona je poslata kući uz naznaku da se javi lekaru ukoliko dođe do promene opšteg stanja ili pogoršanja simptoma.

Za manje od 24 sata žena se vratila u urgentni centar, ali ovog puta u veoma teškom stanju - preminula je u noći između petka i subote.

"Pacijentkinja, starosti 32 godine, koja se porodila nedelju dana pre nego što se javila u našu ustanovu, prvi put je došla 4. aprila oko 18.50 časova. Tada je bio hitan prijem u ginekološko-akušerskoj ambulanti. Ona je bila u dobrom stanju, nije imala temperaturu niti bilo koje druge zabrinjavajuće simptome, samo su joj grudi bile otečene. Prepisan joj je odgovarajući anitibiok i savetovano da se odmah javi ukoliko dođe do promena opšteg stanja", navode iz bolnice.

Kako ističu, već narednog dana, u petak 5. aprila, ista žena je došla u urgentni centar oko 19 časova, u veoma teško stanju.

"Bila je u stanju septičkog šoka, organi su joj otkazivali", navode iz bolnice.

Kako ističu, odmah je urađen pregled i odvedena je u operacionu salu.

"Tokom noći njeno stanje se dodatno pogoršalo i imala je tri zastoja srca. Treća reanimacija nažalost nije uspela i naši lekari su jedino mogli da konstatuju smrt", dodaju iz bolnice.

Iz bolnice su naveli da je u toku interna istraga o ovom slučaju.

Nije poznato da li će biti sprovedena istraga i u privatnoj klinici gde se mlada žena porodila. Takođe, nije navedeno ni da li je telo prebačeno na obdukciju.