AKTUELNO

Slon je ubio 80-godišnju američku turistkinju u nacionalnom parku Kafue u Zambiji,a još jedna ženska osoba povređena je u napadu.

Grupa od sedmoro ljudi, šest turista i vodič, krenula je u subotu na safari iz kampa Lufupa. Oko 9:30 po lokalnom vremenu njihovo vozilo "neočekivano" je napala životinja.

Pojavio se snimak koji prikazuje zastrašujući trenutak kada slon juri za grupom turista. Vozilo sa turistima naglo se zaustavilo i u poslednjim sekundama snimka vidi se slon kako se približava. Vodič je počeo da viče: "Hej, hej, hej, hej!"

Tokom napada čulo se kako ljudi vrište. Slon je na kraju prevrnuo vozilo.

Druga turistkinja je zbog zadobijenih povreda hitno prebačena u privatnu medicinsku ustanovu, dok su ostali turisti dobili pomoć zbog lakših povreda.

- Ovo je tragičan događaj i izražavamo najdublje saučešće porodici turistkinje koja je preminula. Takođe želimo da pružimo podršku drugim turistima i vodiču koji su uključeni u ovaj uznemirujući incident - rekao je Kit Vinsent, izvršni direktor "Wildernessa", kompanije koja organizuje safarije.

Vinsent je objasnio kako se vozilo zaustavilo jer su "teren i vegetacija bili takvi da su vodiču blokirali put te nije mogao dovoljno brzo da skloni vozilo".