AKTUELNO

Nadzorna kamera postavljena ispred njegovog stana pokazala je kako se muškarac bori sa kolicima, u kojima je navodno beživotno telo njegove ćerke

Velington da Silva (39) uhapšen je u sredu nakon što je priznao ubistvo svoje 18-godišnje ćerke Raise da Silve koju je navodno zadavio, a onda platio beskućniku 2 dolara da je zapali na ulici u jugoistočnom Brazilu.

Nadzorna kamera postavljena ispred njegovog stana pokazala je kako se muškarac bori sa kolicima, u kojima je navodno beživotno telo njegove ćerke.

Velington Da Silva priznao je da su on i njegova ćerka bili pod uticajem alkohola i da su počeli da se svađaju zbog porodičnih problema, rekla je šefica Stejt departmenta za ubistva i ličnu zaštitu Ivalda Aleikso za brazilsku novinsku agenciju G1.

U jednom trenutku se čovek uznemirio jer je njegova ćerka insistirala da podrži njenu majku i on ju je navodno zadavio.

Velington da Silva je rekao da je zaspao sa lešom Raise da Silve u stanu i uklonio njeno telo u ponedeljak uveče, kažu policajci.

Navodno je prišao beskućniku i pitao ga da kupi gorivo na obližnjoj benzinskoj pumpi koji je kasnije zapalio njeno telo.

"Izjavio je da je platio 2 dolara da podmetne požar", rekao je Aleiko i dodala da je u tu svrhu je utrošen jedan litar etanola.

Majka Raise da Silve prijavila je njen nestanak lokalnoj policijskoj stanici u ponedeljak.

Brazilska policija pronašla je u utorak ujutro ugljenisano telo tinejdžera ispod polomljenog dela trotora nakon čega su vlasti otvorile istragu. Pregledali su sigurnosne kamere i potvrdile sumnje koje je majka rekla prilikom prijave nestanka ćerke.

Velington da Silva je uhapšen i suočiće se sa optužbama za ubistvo, uništavanje i prikrivanje tela.

"Majka je bila očajna i plašila se da bi, ako on ne bude pronađen i uhapšen, mogao da pokuša da ubije njenog sina ili čak nju", rekla je Ivalda.

"Njegov cilj je bio da naudi svojoj bivšoj ženi smrću njene ćerke. Takva surovost, hladnoća i zlo nije moguće u čoveku, u ocu. I zašto? Zato što ga je žena odbila", zaključila je.

Autor: