AKTUELNO

Najmanje četiri osobe poginule su nakon što je autobus izleteo sa auto-puta i prevrnuo se kod Lajpciga u Nemačkoj, a sada se spekuliše da je svađa između vozača prethodila nesreći.

Prema pisanju medija, jedna putnica iz autobusa smrti rekla je da se češki vozač (62) izgubio ubrzo nakon polaska iz Berlina i da je kasnije više puta glasno razgovarao za volanom sa svojim slovačkim kolegom (53) koji je putovao sa njim. Da li je bilo svađe između njih dvojice?

Sadaf Bahadury rekla je za "Leipziger Volkszeitung" (LVZ) da je želela da otputuje iz Berlina za Švajcarsku sa svojim sinovima (4,6) i ćerkom (9) u poseti rođacima. Početak putovanja nije bio baš kako se nadala jer se vozač navodno izgubio i morao je da pritisne kočnicu, kaže žena za LVZ.

Sa leve strane Sadaf je sedeo njen najmlađi sin, a sa desne strane njeno drugo dvoje starije dece.

"Svi smo bili vezani, možda je u tome bila naša sreća", rekla je ona.

U autobusu bilo 52 putnika

U autobusu su bila 52 putnika, a oko 9.45 sati autobus je, iz još uvek nepoznatih razloga, izleteo sa puta, udario u drveće i prevrnuo se.

"Odjednom smo bili bačeni napred-nazad, a onda mi je pao mrak na oči", rekla je ona.

Kada je došla k sebi, njen mali sin je sedeo pored nje, a starija deca su bila vezana naopačke na svojim sedištima.

Spasioci su oslobodili porodicu i odvezli ih u bolnicu.

U međuvremenu, policija i spasioci pronašli su mrtve na mestu nesreće. Ispod autobusa je ležalo telo. Policija prvobitno nije dala nikakve informacije o identitetu poginulih.

Teže povređeno njih 6

Lakše je povređeno 29 osoba, a teže ih je šest.

"Osoba koja je policiji prvobitno prijavljena kao preminula je u životnoj opasnosti, pa je broj poginulih u saobraćajnoj nesreći potrebno korigovati na četiri", saopštila je policija kasno uveče.

Firma Flixbus, čiji se autobus prevrnuo, rekla je da se vozač pridržavao svih vremena vožnje i odmora.

"Dežurni vozač je vozio autobus otkako je krenuo iz Berlina u 8 sati", rekao je portparol firme.

Istraga se nastavlja.