AKTUELNO

Od siline udarca stub je popustio, što je dovelo do neminovnog pada mosta!

Veliki kontejnerski brod udario je u ponedeljak u most Fransis Skot Ki u Baltimoru, u Merilendu, i srušio ga. Snimak ove velike nesreće ubrzo je objavljen, a sada se pojavio novi na kom se najbolje i do u detalje može videti kako dan kasnije izgleda mesto ove nesreće.

Na instagramu se, naime, pojavio snimak napravljen dronom, na kom se iz neposredne blizine vide brod i delovi mosta koji su pali na njega, ali i oni koji su završili u vodi.

Nakon što je posada kontejnerskog broda iz za sada nepoznatih razloga izgubila kontrolu nad plovilom, ono je udarilo u jedan od stubova nosača, najranjiviji deo mosta.

Od siline udarca stub je popustio, što je dovelo do neminovnog pada mosta.

U tom trenutku na mostu je bila ekipa radnika koji su obavljali poslove održavanja kolovoza. Dvojica su izvučena iz vode, a šest se vode kao nestali.

Sreća u nesreći je što su policajci bili upozoreni oko 90 sekundi pre udara broda u most, te su uspeli da zaustave saobraćaj i tako spreče još veću tragediju.

Gradonačelnik Baltimora Brendon Skot nazvao je te policajce herojima.

Pogledajte najnoviji snimak mosta i broda koji ga je srušio, na kom se najdetaljnije vidi kako dan kasnije izgleda mesto nesreće: