AKTUELNO

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije, prenosi pravda.ru.

Pravda.ru poziva se na navodne izjave zapadnih vojnih stručnjaka za "Army times".

Kako navode, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske.

Mišljenja su da će takva odluka biti doneta nakon što je identifikovan "ukrajinski trag" tokom istrage terorističkog napada u Moskvi.

"Ruski predsednik Vladimir Putin je doneo odluku nakon opsežnog izveštaja o rezultatima ispitivanja terorista, istrage o umešanosti nalogodavaca, kao i informacija iz Turske, Belorusije i analize podataka od strane ruskih obaveštajnih službi“, navodi ruski portal.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ranije je, kako podsećaju ruski mediji, "osudio" kupce i saučesnike terorističkog napada. u Krokusu.

- Mnogo je važnije pobiti sve umešane. Sve. Ko je platio, ko je saosećao, ko je pomogao. Sve ih pobitii - rekao je Medvedev.

Autor: