AKTUELNO

Ukrajina će sprovesti više operacija u Rusiji i promeniće taktiku kako bi ostala „korak ispred Rusije“, rekao je Vasil Maliuk, šef Službe bezbednosti Ukrajine(SBU), prenosi Kyivindependent.

Oni pišu da se SBU i ukrajinska vojna obaveštajna služba angažovale su se u sve aktivnijoj kampanji protiv ciljeva unutar Rusije, uključujući pojačane udare na rafinerije nafte.

Ukupno 12 ruskih rafinerija nafte uspešno je pogođeno u više regiona duboko unutar ruske teritorije od 17. marta, izvestila je Ukrajinska pravda, pozivajući se na izvor iz SBU.

Prema navodima Kyivindependent, 13. rafinerija u ruskoj Samarskoj oblasti delimično je zaustavila proizvodnju 25. marta nakon navodnog napada dronom.

Maliuk je rekao da „Rusija treba da očekuje više napada“, ali da će se priroda udara promeniti jer se „Ukrajina nikada ne ponavlja“. On je dodao da su od početka rata u punom obimu SBU i druge bezbednosne agencije bile odgovorne za uništavanje preko 800 ruskih tenkova, kao i drugih oklopnih vozila.

Maliuk je takođe rekao da Rusija više ne koristi Krimski most za snabdevanje fronta oružjem nakon što su ukrajinski udari oštetili prelaz.