AKTUELNO

Mora da ste barem jednom razmišljali da pobegnete od posla koji radite. Dobro, nije loše, ali opet, umoran si od rada sa istim ljudima i slušanja istih priča. Svako ko se tako oseća, a ko je stanovnik Ujedinjenog Kraljevstva, može nešto da uradi po tom pitanju.

Naime, UK "Antarctic Heritage Trust" (tim koji brine o održavanju objekata na Antarktiku) regrutuje nove članove za svoj antarktički tim, a prijave su otvorene za sve stanovnike UK.

Da, dobro ste pročitali, posao se nudi na najmanje naseljenom i najhladnijem kontinentu na svetu. Baza Port Lockroi na Antarktiku, glavna lokacija dobrotvorne organizacije, ponovo zapošljava da bi popunila mesta menadžera baze, menadžera prodavnice, posmatrača divljih životinja i, naravno, upravnika pošte za predstojeću sezonu od novembra 2024. do marta 2025.

Port Lokroj je nedavno proslavio svoju 80. godišnjicu, pošto je prvobitno bila postavljena kao tajna misija Drugog svetskog rata davne 1944. godine. U stvari, to je najstarija stalna britanska baza na Antarktiku.

Ali mesto nema samo zanimljivu istoriju. Ostrvo na kome se nalazi, Guider, veličine je fudbalskog terena i dom je kolonije posebne vrste pingvina. Godišnje ga poseti oko 15.000 ljudi .

Zvuči zanimljivo? Pa, prema opisu posla, dobrotvorna organizacija traži ljude koji nisu samo strastveni za Antarktik, već i otporni, fizički spremni i sposobni da se pridržavaju strogih protokola. Oni koji dobiju posao moraće da izdrže 24-časovno svetlo i da budu bez tekuće vode čitavih pet meseci.

Autor: