AKTUELNO

Izvori iz Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) pčotvrdili su za Kijev post da je da su dve balističke rakete ispaljene sa Krima na ukrajinsku prestonicu i da im je cilj bilo sedište SBU.

Navodi se da se danas u Ukrajini obeležava Dan SBU.

Kijev post navodi da je Rusija raketama zato namerno gađala sedište ukrajinske službe gde se nalaze visokorangirani oficiri SBU.

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je objavilo da je protivvazdušna odbrana ove zemlje presrela dva balističke rakete lansirane sa Krima.

U saopštenju je navedeno da su oba projektila ciljala centar Kijeva.

Kijev post navodi da je više eksplozija danas odjeknulo u centru ukrajinske prestonice i to tek nešto oko 30 sekundi nakon što su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost i stanovništvo pozvano da ode u skloništa.

Izveštači ukrajinskog sajta koji se nalaze u različitim delovima Kijeva izbrojali su desetine snažnih eksplozija dok su se rakete približavale glavnom gradu oko 10.30 sati po lokalnom vremenu.

- Eksplozije u Kijevu. Odmah idite u skloništa - objavio je na društvenim mrežama kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko.

On je u narednom postu naveo da su spasilačke službe upućene u tri gradska distrikta.

Kijev indipendent prenosi da je Kličko kasnije saopštio da je povređeno petoro ljudi, od kojih je dvoje hospitalizovano, uključujući 16-godišnju devojčicu.

Autor: