AKTUELNO

Ljilijana Resinović, koja je nađena mrtva nakon nestanka u Trstu, navodno je bila trudna sa svojim prijateljem Klaudijom Sterpinom, a njen suprug Sebastijano Visintin je išao sa njom da abortira, preneli su italijanski mediji nove detalje o misterioznom slučaju nestanka i smrti.

Ove informacije navodno su proizašle iz razgovora koji je njen suprug Sebastijano imao sa neimenovanom osobom. Lilijana je navodno ostala u drugom stanju 1990. ili 1991. godine, kada je već bila sa Sebastijanom.

Prema pisanju italijanskih medija, njen suprug je navodno sumnjao da je ona u vezi sa prijateljem Klaudijom, kada je navodno ostala i u drugom stanju.

Foto: Facebook.com

Neimenovana osobe je tokom tog razgovora upitala Sebastijana zašto njih dvoje nisu imali decu. Tada se Sebastijano prisetio da je Ljilja ostala trudna, ali ne sa njim, već verovatno sa Klaudijom i da, vrlo verovatno, on to nije znao.

Ljilja se navodno poverila Sebastijanu, sa kojim je tad bila u vezi, da je trudna, a on ju je kasnije pratio u kliniku gde je imala abortus.

Ljilijana Resinović je nestala 14. decembra 2021. godine, a poslednji koji ju je video živu bio je njen suprug Sebastijan.

Tog jutra Ljilijana je izašla iz kuće sa namerom da baci kese smeća u kante za reciklažu, ali sa sobom nije ponela ni mobilni telefon ni komplet ključeva. Njenu poslednju šetnju ovekovečile su kamere za video nadzor obližnje policijske akademije. Od tog trenutka, Ljiljani gubi svaki trag.

Foto: Facebook.com

Njen suprug Sebastijan je kasnije prijavio njen nestanak. Njeno telo je pronađeno 5. januara 2022. godine u parku nekadašnje psihijatrijske bolnice u Trstu, na manje od kilometar od kuće.

Telo je bilo zatvoreno u dve kese za đubre, glava je bila u torbi, sa kanapom oko vrata. Obdukcijom je utvrđeno da je žena umrla od akutne srčane insuficijencije.

Prva formulisana hipoteza je bila samoubistvo, ali ova ideja se odmah čini malo verovatna zbog načina na koji je njeno telo pronađeno. Da li je moguće da je sve to uradila sama?

Ženina porodica, uključujući njenog muža, ne veruje u ovu hipotezu i insistira na tome da se slučaj ne odbacuje, ali Sebastijano Visintin tada menja svoju verziju i govori o samoubistvu. Ljiljin bliski prijatelj, Klaudio Sterpin, i dalje je uveren da Lilijana nije izvršila samoubistvo.

Tužilaštvo u Trstu je naložilo nove istrage: ekshumaciju tela na groblju i obdukciju. Samo na taj način može da se sazna istinu o njoj, šta se zaista dogodilo sa ženom od dana kada je nestala do trenutka kada je pronađena u parku, što se dogodilo dvadesetak dana kasnije.