AKTUELNO

Velika tragedija snašla je porodicu Konjević iz Kraun Pointa, u američkoj državi Indijana. U samo dva dana, 17 i 18. marta, preminuli su prvo Nenad Konjević, star 39 godina, a dan posle i njegov otac Petar Miloš Konjević. Uzrok obe smrti, prema prvim informacijama, je srčani udar.

Kako se saznaje, otac Petar je teško podneo smrt jedinog sina. Veče posle Nenadove smrti, njemu je pozlilo i njegovo srce nije izdržalo, a lekarima je ostalo samo da konstatuju smrt. Dve šokantne vesti u samo dva dana dotukle su ostale članove porodice.

Tužnu vest objavila je parohija crkva Svetog Save u Merivilu, čiji su otac i sin bili vredni i posvećeni članovi koji su bili zaduženi za organizaciju crkvenih priredbi i uređenje sale.

Iza Nenada je ostao njegov sin Stefan, a u velikoj žalosti su brižna majka i supruga Nada Konjević, sestra i ćerka Marija i brojna porodica, kumovi, prijatelji, članovi porodice i kumovi.

Izbegli posle Oluje, pa otišli u Ameriku

Prema rečima prijatelja koji su ih poznavali, Nenad i Petar su bili dobri, vredni i pošteni ljudi, voljeni i cenjeni u srpskoj zajednici u severnoistočnoj Indijani. Konjevići su inače poreklom iz Krajine, odakle su posle Oluje izbegli i došli u Ameriku da tu počnu novi i bolji život.

Tako je i bilo… sve do ove tragedije koja ih je snašla.

Parastos ocu i sinu, Petru i Nenadu, biće održana danas, 23. marta, od 14 do 16 časova u pravoslavnoj crkvi Svetog Save (9191 Misisipi St, Merilvil) a služiće prota Marko Matić. Sahrana je najavljena za 16 časova na crkvenom groblju.

- Tuga kao nebo velika… Svi znamo koliko je ljubavi i posvećenosti Petar dao deci i unucima i koliko je srce bio za porodicu, prijatelje, crkvu. Nenad je bio mlad, pun života za svog jedinca sina. Tužna su ostala srca majke i supruge Nade Konjević, kao i sestre, kćerke Marije…kao i svih nas koji smo zatečeni bolom, šokom, tragedijom - napisala je porodična prijateljica Gordana Vasilić na Fejsbuku.

Autor: