AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku odbora Federalnom službom bezbednosti 19. marta upozorio da je neonacistički režim u Kijevu prešao na terorističke metode.

Njegovu izjavu prenosimo u celosti:

Zapad je svojevremeno aktivno koristio razne vrste prekograničnih radikalnih terorističkih grupa, uključujući podsticanje njihove agresije na Rusiju.

Prirodno je da je neonacistički režim u Kijevu – opet uz podršku, a često i po direktnom naređenju – prešao na terorističke metode. Reč je o granatiranju mirnih gradova, pokušajima atentata na vladine zvaničnike i javne ličnosti, pokušajima da se regrutuju izvršioci sabotaže i terorističkih napada na kritične ruske infrastrukturne objekte i na mestima gde se ljudi nalaze u velikom broju.

Da podsetim i na nedavne, iskreno govoreći, provokativne izjave niza zvaničnih zapadnih struktura o mogućnosti terorističkih napada u Rusiji. Sve ovo liči na čistu ucenu i nameru da se zastraši i destabilizuje naše društvo. Vi to dobro znate, neću sada ulaziti u detalje.

Tražim od FSB da zajedno sa drugim obaveštajnim službama i agencijama za sprovođenje zakona, pod koordinacijom Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma, ozbiljno pojača antiteroristički rad u svim oblastima, shvatajući da imamo posla sa jakim, opasnim neprijateljem, u čiji arsenal ima široke informacione, tehničke, finansijske mogućnosti, šta da kažem, znamo njihove mogućnosti u svim ovim oblastima, uključujući i obaveštajne metode i terorističke metode. Dovoljno je podsetiti se eksplozija Severnog toka u Baltičkom moru. Oni će učiniti sve“.

Autor: