AKTUELNO

Devojčica je u četvrtak došla u sud da ispriča detalje brojnih napada koji su se događali u periodu od februara do juna 2023. godine. Međutim, tokom davanja iskaza, devojčica je počela da jeca, a potom je izgubila svest

Devojčica (13) koju je u Beču više meseci silovala grupa mladića, među kojima ima i Srba, doživela je veoma neprijatnu situaciju u sudu kada ju je jedan od napadača sačekao na hodniku i smejao joj se u lice.

Ona je na saslušanje došla samo u pratnji advokata, jer su njeni roditelji odlučili da ne treba dodatno da je traumiraju time što će slušati njen potresan iskaz.

Sud je naredio da devojčica bude saslušana odvojeno od 17 osumnjičenih za napad, međutim, jedan od njih ju je sačekao u sudu.

Kako prenose mediji, devojčica je u četvrtak došla u sud da ispriča detalje brojnih napada koji su se događali u periodu od februara do juna 2023. godine. Međutim, tokom davanja iskaza, devojčica je počela da jeca, a potom je izgubila svest, zbog čega je doneta odluka da se saslušanje odloži, rekao je njen advokat.

Nažalost, tu nije bio kraj traume. Kada je devojčica izašla iz sudnice, u hodniku ju je čekao jedan od osumnjičenih za napad. Kako navodi RTL, on je pre njen saslušan u sudu, ali je odlučio da ostane i sačeka da ona izađe iz sudnice.

Kada ju je ugledao na hodniku, počeo je cinično da joj se smeje u lice. Mediji prenose da devojčica i osumnjičeni tom prilikom nisu komunicirali, ali da je devojčica bila vidno preplašena kada ga je ugledala.

"Moja klijentkinja nije uspela mnogo da kaže tokom današnjeg saslušanja. Uspela je da svedoči o tri slučaja, koje je već do detalja opisala policiji. Nažalost, nije mogla da nastavi sa davanjem iskaza, jer je pala u nesvest", rekao je advokat.

Naredno saslušanje zakazano je za kraj aprila.

Podsetimo, austrijska policija saopštila je početkom marta da je pokrenula istragu protiv 17 ljudi, mahom maloletnika, od kojih su neki državljani Srbije, zbog sumnje u seksualno zlostavljanje 12-godišnje devojčice tokom nekoliko meseci.

Dvanaestoro osumnjičenih su maloletnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlađi od 14 godina i nisu krivično odgovorni u Austriji, dok je identitet još dvoje osumnjičenih nepoznat, rekao je Florijan Finda, zvaničnik austrijske policije.

Među osumnjičenima da su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije.

Sumnja se da se zlostavljanje događalo u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima osumnjičenih i na drugim lokacijama u Beču, kao i da je u jednom slučaju korišćeno nasilje, a da je u ostalim žrtva verbalno bila primorana na seksualni odnos, rekli su istražitelji.

Autor: