AKTUELNO

Gavin Sejmor (19) iz Kolorada osuđen je na 40 godina zatvora zbog podmetanja požara u kojem su dve bebe i tri odrasle osobe izgorele žive u svom domu.

On je mao je 16 godina kada je izazvao požar u kući u kojem je poginulo petoro članova porodice iz Senegala u Grin Vali Renču uDenveru, 5. avgusta 2020. godine. Priznao je krivicu za ubistvo drugog stepena i dobio je maksimalnu kaznu koju bi mogao dobiti pred sudom u petak, prenosi Daily Mail.

Istragom je utvrđeno da je napad bio slučaj pogrešnog identifikovanja u narkotrafikingu koji je krenuo po zlu. Jedan muškarac, žena i dete su preživeli požar skočivši kroz prozor drugog sprata.

Amandou Bej koji je u požaru izgubio suprugu Hasan i šestomesečnu ćerku, apelovao je da se Sejmor kazni smrtnom kaznom za zločin.

"Ovo nije pravda. Ako bih mogao dobiti smrtnu kaznu ili doživotnu robiju, to bi bila pravda", naveo je on.

U požaru su stradali i brat od Hasan, Djibril, njegova supruga, Adja Diol i njihova 22-mesečna ćerka Khadija. Njihova tela pronađena su na prvom spratu kuće blizu ulaznih vrata.

Seymour, koji je optužen zajedno sa tinejdžerima Kevinom Buijem i Dillon Siebertom, 19, osuđen je na 40 godina zatvora kao i na pet godina obaveznog uslovnog otpusta.

Sejmour se izvinio u sudnici u i rekao da bi voleo da može da vrati vreme i spreči tragediju.

"Nema trenutka kada ne osećam ogroman osećaj krivice i kajanja zbog svojih postupaka. ... Želim reći koliko mi je zaista žao članovima porodice i zajednici zbog svih šteta koje sam prouzrokovao", naveo je.

Bej se obratio Sejmouru u sudnici i rekao da se nada da će "umreti sporo i teško".

"I umrećeš mlad. I kada umreš, nadam se da ćeš osetiti sav bol koji su osećali dok su umirali. I osetićeš svu bol koju mi sada osećamo", poručio je on Sejmoru.

"Ovo je definitivno najgora, najbesmislenija istraga o ubistvu koju sam ikada istraživao", naveo je detektiv policije u Denveru Nil Bejker rekao je sudu.

"Ne mogu da se setim nijedne druge koja je više zaslužila maksimalnu kaznu dozvoljenu... Imamo pet žrtava. Dve su bebe", dodao je on.

Autor: