AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je građane da izađu i glasaju na predstojećim predsedničkim izborima, istakavši da će rezultati glasanja uticati na razvoj zemlje u narednim godinama.

- Širom zemlje 15. marta biće otvorena biračka mesta, počeće trodnevno glasanje za predsednika Rusije. Ono se u Rusiji održava osmi put što potvrđuje pouzdanost glavnog principa demokratske države a to je regularnost izbora, rekao je Putin u video obraćanju.

Putin je dodao da je uveren da građani shvataju kroz kakav težak period prolazi zemlja, sa kakvim se teškim izazovima suočava i da je stoga potrebno jedinstvo.

Glasanje je patriotski čin, naveo je on i dodao da primer za sve treba da budu vojnici u zono SVO koji će takođe glasati.

- Rusija ima svoj stav o tome kakvu zemlju graditi i na koji način i ključno je ne skrenuti sa tog puta i ostvariti postavljene ciljeve. Izbori su korak u budućnost, zaključio je Putin.

Podsetimo, ruski predsednik je rekao da je glavni cilj ukrajinskih napada na ruske regione da se građani ometaju u normalnom iskazivanju svoje izborne volje.

Prema njegovim rečima, do tih napada dolazi u isto vreme dok Ukrajina trpi neuspehe na liniji razdvajanja i potrebno im je da nešto pokažu.

- Glavni cilj je, u to nema sumnje, da se, ako ne osujete izbori, ono bar da se građani ometaju u iskazivanju svoje volje. To je prvo. Drugo je efekat na informativnom planu. Ali, treće je da se dobije nešto, nekakva šansa, argument, adut u potencijalnom budućem pregovaračkom procesu: mi ćemo vama vratiti ovo a vi nama vratite ono“, rekao je Putin u intervjuu generalnom direktoru „Rusija sevodnja“, čiji je deo i Sputnjik, Dmitriju Kiseljovu.

Izbori za predsednika održavaju se 15-17. marta.

Autor: