AKTUELNO

U stanu Ane Knežević, koja je pre više od mesec dana nestala u Španiji, policija je pronašla biološke ostatke.

Ana, koja je udata za Srbina D. K., nestala je 2. februara u Madridu i od tada niko ne zna ništa o njoj.

Sada su, navodno, u stanu gde je živela pronađeni biološki ostaci, koji bi mogli da potvrde tvrdnje Aninih najmilijih, koji su uvereni da je Ana prisilno odvedena.

S obzirom na okolnosti Aninog nestanka, u akciju potrage uključio se i SOS Desaparecidos, a predsednik udruženja Hoakin Amils, koji je sada i portparol Anine porodice, kaže da čekaju dalji razvoj događaja.


"Znamo da postoje mnoga sredstva da se otkrije šta se dogodilo Ani i gde se trenutno nalazi. I porodica i SOS Desaparecidos imaju potpuno poverenje u posao koji obavlja Nacionalna policija, a koja je posvećena slučaju, barem da se sazna istina o tome šta se dogodilo u stanu Ane Marije u noći 2. februara“, zaključuje Hoakin Amils.

On podseća da je Ana došla da živi u Španiji kada su počele nesuglasice sa njenim mužem sa kojim je bila u fazi razvoda. Amils je rekao da su razlozi za rastanak "uglavnom bili ekonomski". Prema svedočenju nekoliko ljudi bliskih Ani, ona je tražila da raspodela imovine bude pravična jer su imali zajedničku firmu. Navodno njen suprug nije hteo na to da pristane, već je želeo Ani da da 25 odsto.

"Iz Sjedinjenih Država nam kažu da je veliki deo tog nasleđa Anin suprug prodao. On je još uvek u Srbiji. I smatramo da je veoma čudno da Anin muž već nekoliko nedelja nije imao nikakav kontakt sa porodicom nestale žene, niti se udostojio da sarađuje ili obavesti", dodao je Hoakin Amils.

Ana je poslednji put viđena 2. marta ispred stana koji je iznajmljivala u luksuznoj zgradi u Madridu. Ana, rodom iz Kolumbije, američka je državljanka. Sa Davidom je bila u braku više od deset godina, a pre nekoliko meseci odlučili su da se raziđu. Ana je tada donela odluku da se privremeno premesti u Španiju, a u Madridu je bila od decembra.

Misteriozne poruke na telefonu koje ne zvuče kao Ana

Njeni prijatelji kažu da ne vide razlog da Ana samovoljno nestane, a glavna misterija su čudne poruke koje su 3. februara stigle sa njenog broja telefona, ali "ne zvuče kao Ana".

U tim porukama Ana je napisala da je upoznala nekog na ulici i da sa njim ide u vikendicu na oko dva sata od Madrida. Napisala je da je tamo signal loš i da će se javiti kad se vrati... Od tada je više niko nije ni čuo ni video.

Ono što je podiglo uzbunu jeste to što Ana nikad ne bi ovako nešto uradila. Nikad ne bi sa nepoznatim muškarcem krenula negde, kamoli van grada. Takođe, poruke prijateljima poslate su sa tri sata razmaka. Jedna je bila na engleskom, druga na španskom, sa čudnim frazama, zbog čega su prijatelji uvereni da ih Ana nije pisala.

Njena najbolja drugarica Sana pokušala je da je dobije u stanu 4. februara, zbog čega je ceo slučaj prijavila policiji. Kako je Sana ranije rekla za Telegraf.rs, stan je odmah bio pregledan, ali nije bilo znakova provale i premetačine, ta da ništa od stvari nije nedostajalo.

Sa čitavim slučajem upoznata je i španska Nacionalna policija, koja je otpočela potragu za nestalom Anom.

Autor: