AKTUELNO

Predstavnik Tejta (37) i njegovog brata (35) rekao je da će braća izaći pred sud, koji treba da donese odluku o tome da li nalog o izručenju treba da se izvrši!

Kontroverzna braća Endrju i Tristan Tejt, koji su ponovo danas uhapšeni su u Rumuniji, sada se suočavaju sa ekstradicijom u Britaniju, a nakon što su Britanci izdali nalog za njihovo hapšenje zbog navodne "seksualne agresije".

Braća su ranije danas snimljeni kako ih izvode iz policijskog kombija sa lisicama pre nego što su odvedeni u Apelacioni sud u Bukureštu.

Advokati koji zastupaju četiri žene koje optužuju Tejta, koji je uticajan na društvenim mrežama, za silovanje i seksualni napad pisali su britanskoj policiji da odmah traže njegovo hapšenje, a nakon što su dobili informaciju da planira da pobegne iz Rumunije, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug AP/Andreea Alexandru

Sud za prekršaje u Vestminsteru sada je izdao nalog u vezi sa optužbama za seksualnu agresiju iznete u periodu 2012-2015, koje je prethodno odbacilo Državno tužilaštvo.

Predstavnik Tejta (37) i njegovog brata (35) rekao je da će braća izaći pred sud, koji treba da donese odluku o tome da li nalog o izručenju treba da se izvrši.

Portparol braće opisao je njihovo hapšenje kao "zbunjujuće oživljavanje decenijskih optužbi, koje je ostavilo braću Tejt uplašene i duboko uznemirene“.

Foto: Tanjug AP/Andreea Alexandru

Tejt, koji je stekao milione obožavalaca promovišući ultra-muški način života na mrežama, optužen je u junu u Rumuniji, zajedno sa svojim bratom i dve Rumunke, za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena. Oni su odbacili optužbe.

Slučaj je od tada bio u preliminarnom veću suda u Bukureštu, koje treba da odluči da li suđenje može da počne.