AKTUELNO

Kejt se oglasila nakon što je Udruženje za štampu danas povuklo prvu sliku princeze od Velsa koja je objavljena nakon njene operacije!

Princeza od Velsa priznala je da je ona uredila portret povodom Dana majki i izvinila se "za bilo kakvu zabunu" koju je to izazvalo.

"Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom. Želela sam da izrazim svoje izvinjenje zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podelili. Nadam se da su svi koji su slavili imali veoma srećan Majčin dan", rekla je princeza.

Kejt se oglasila nakon što je Udruženje za štampu danas povuklo prvu sliku princeze od Velsa koja je objavljena nakon njene operacije usred tvrdnji da je digitalno izmenjena. Britanska nacionalna novinska agencija saopštila je da je "tražila hitno pojašnjenje slike iz Kensingtonske palate" zbog zabrinutosti da je slika izmanipulisana.

PA je jutros otkrila da je povukla sliku "u nedostatku pojašnjenja".

"Kao i druge novinske agencije, PA Media je juče u dobroj nameri objavila sliku princeze od Velsa i njene dece iz Kensingtonske palate. Postali smo svesni zabrinutosti oko slike i sinoć smo objavili izveštaj o tome i jasno stavili do znanja da tražimo hitno pojašnjenje o slici iz Kensingtonske palate. U nedostatku tog pojašnjenja, sklanjamo sliku iz našeg servisa slika", rekao je portparol PA.

PA prati AP, Reuters, Getti Images, AFP i EPA u povlačenju slike - što ih čini šestom novinskom ili slikovnom agencijom koja je to učinila.

Slika Kejt i njene dece, za koju palata kaže da ju je snimio princ Vilijam, objavljena je na društvenim mrežama.

Fotografija je juče podeljena medijima, ali su je kasnije istog dana povukle međunarodne foto agencije zbog zabrinutosti da je slika manipulisana.