AKTUELNO

Sigurnosna kamera u dnevnoj sobi snimila je zastrašujući trenutak kada je električna cigareta eksplodirala samo nekoliko metara od deteta koje sedi u visokoj stolici.

Na snimku, objavljenom na TikTok-u, vidi se beba okrenuta prema šalteru gde se punila električna cigareta.

Majka Samanta Hamfri kasnije je rekla da je otišla u ostavu da uzme hranu za svoju bebu kada je čula glasnu buku i videla vatru kako se širi iz njene elektronske cigarete samo dva metra od njenog deteta, koje je bilo nepovređeno, ali veoma uplašeno.

Elf Bar, kao i većina e-cigareta, sadrži litijumsku bateriju koja može eksplodirati kada postane prevruća od prekomernog punjenja ili izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti.

Video je snimljen u kući u Oregonu prošle godine, ali je tek sada objavljen na internetu. Na snimku se vidi kako dečak ide preko sobe dok njegova mlađa sestra mirno sedi u svojoj visokoj stolici u kuhinji.

Tada se čuje jak prasak koji je malo preplašio dete, a sa mesta gde se punila cigareta počele su da lete varnice, a ubrzo je izbio i požar.

- Šta se dešava, čuje se Samantin glas.

Čim je primetila šta se dešava, brzo je pritrčala devojčici i udaljila je od plamena.

@dontkillmepleez

Careful woth your disposable vapes kids. Everyone is fine. Vapes banned now! #housefire #explosion #lithium #lithiumbattery #trauma #vape #quit #holyshiiiiiiiiiit #fireextinguisher

♬ Cumbia Buena - Grupo La Cumbia

Iako je incident trajao samo nekoliko sekundi, to je snažan podsetnik da e-cigarete mogu biti veoma opasne ako se pojave problemi sa litijumskom baterijom.

Muškarac iz Teksasa preminuo je 2019. od eksplozije e-cigarete, čiji su delovi presekli arteriju na njegovom vratu.